Nina Živković

  • Kategorija: Savetnici

nina z Edukant geštalt psihoterapije pod supervizijom

Oduvek me je zanimalo nešto neshvatiljivo, neuhvatljivo, misteriozno, neobično. Kao klinka mislila sam da su to zvezde. Da su nebo, nebeska tela, svemir i univerzum nešto što želim da otkrivam, a onda sam otkrila psihologiju i ljudsku psihu. Shvatila sam da ne moram da „idem tamo negde daleko“, da bih se bavila univerzumom. Shvatila sam da su jedinstveni mali univerzumi svuda oko mene – ljudske duše.

Geštalt psihoterapija, humanistički orijentisana akcenat stavlja na odnos između klijenta i terapeuta. Odnos je taj koji leči. Klijent ima u sebi sve što mu je potrebno kako bi živeo ispunjen život po svojoj meri. Terapija je usmerena na sad i ovde, što znači da ne kopamo bez potrebe, a kad treba zasučemo rukave. Bavimo se aktuelnim stanjima i problemima. Učimo da preuzimamo odgovornost i postavimo granice i da se osećamo dobro sa time. Radimo na separaciji. Proširujemo svesnost. Kontaktiramo telo, jer se tu nalaze informacije koje će nam reći šta osećamo, želimo i koja je naša potreba. Prihvatamo i učimo da volimo sebe.

Možete me kontaktirati putem email-a: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.