Marija Igić

  • Kategorija: Savetnici

 

igicm Diplomirani psiholog i sistemski porodični terapeut pod supervizijom.

Rođena sam 1995. godine u Požarevcu, a živim i radim u Beogradu. Na Fakultetu za medije i komunikacije, Univerziteta Singidunum, diplomirala sam 2019. godine na smeru Psihologije. Trenutno završavam master studije, na istom fakultetu, iz oblasti Psihologije ljudskih resursa. U okviru Asocijacije sistemskih terapeuta završavam edukaciji iz Sistemske porodične terapije, gde sam trenutno na drugoj godini.

Svoje iskustvo u radu sa klijentima stekla sam kao psiholog savetnik u okviru privatnih savetovališta, najčešće u radu sa mladima i studentima ali i starijom populacijom. Pored toga, radim i kao psihodijagnostičar, u okviru istog savetovališta.

Za sistemsku porodičnu terapiju sam se odlučila jer verujem da je funkcionalna porodica osnova za pravilan rast i razvoj pojedinca, njegovo mentalno zravlje, socijalno i profesionalno funkcionisanje. Isto tako kao što porodica oblikuje pojedinca, i sam pojedinac utiče na oblikovanje porodice svojom ličnošću, stavovima, uverenjima, ponašanjem, motivima. Zato sistemska terapija problem ne sagledava kroz pojedinca, iako ga, možda, samo pojedinac ispoljava, već kroz ceo sistem, odnosno porodicu, kao problem u porodičnim odnosima i relacijama. Iako u samom nazivu stoji da je porodična terapija, individualni rad sa pojedincima je takođe moguć, čak se pokazao i kao vrlo koristan.

Psihoterapiju smatram divnim načinom na koji možemo da brinemo o sebi. A ko brine o sebi moći će da brine i o drugima.

Možete me kontaktirati putem email-a: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.