Duška Dostanić Živković

  • Kategorija: Savetnici

 

Duska Dostanic Zivkovic Master psihologije, Psihoterapeut u edukaciji –završni nivo edukacije iz REBT-a (pridruženi trening centar Albert Ellis Instituta, Beograd)

Završila sam psihologiju na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. U psihoterapiju sam se ,,zaljubila,, još na osnovnim studijama psihologije. REBT pravac mu se najviše svideo, pre svega zato što je psihoterapijski proces veoma dinamičan, terapeut i klijent su veoma aktivni. Odnos se gradi na uzajamnom poverenju i bezuslovnom prihvatanju klijenta kao ljudskog bića koje je vredno samo po sebi. Terapija može da bude veoma zanimljiva, ali i izazovna jer pored razgovora sadrži i domaće zadatke, treninge veština i načina rešavanja problema.

Kada je u pitanju moj rad s klijentima, cilj mi je da pre svega uspostavimo kvalitetan i otvoren terapijski savez u kom oboje možemo dosta toga da naučimo. Zatim da kroz psihoedukaciju i mnogobrojne tehnike klijenti steknu bolje razumevanje sebe i sopstvenih kapacicteta. Glavni cilj je da klijent sam sebi postane terapeut jednog dana, iako su vrata za ponovni susret uvek otvorena.

U slobodno vreme volim da čitam, pišem i uživam u prirodi sa svojim psom.

Možete me kontaktirati putem email-a: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.