Suzana Jović Vukadinović

  • Kategorija: Savetnici

suzana jovic Dipl.soc. radnik porodični savetnik-sistemski praktičar

Kao socijalni radnik imam dugogodišnje iskustvo u sistemu socijalne zaštite u Srbiji. Terapijski pravac za koji se edukujem i kojim se bavim je Sistemska porodična terapija, trenutno sam na završnoj godini edukacije. Ovaj terapijski pravac nije namenjen isključivo radu sa porodicama, već se ovaj pristup primenjuje i u individualnom radu, kao i u radu sa parovima i omogućava da se pored rada na unutrašnjem personalnom planu i obrascima, sagleda i kontekst međuljudskih odnosa, emocionalne povezanosti i interakcije sa drugim osobama.

U radu sa klijentima prvenstveno nastojim da izgradimo saradnički odnos, odnos u kome smo sigurni i prihvaćeni, odnos poverenja, u kome možemo zajedno da otkrivamo, menjamo i unapređujemo sve ono vidimo kao izazov, krizu ili problem.

Svaka promena je izazov koji neizbežno vodi ka preispitivanju uverenja, osećanja, mišljenja, a psihoterapija u tom procesu preispitivanja nam omogućava da rastemo, razvijamo se, menjamo jedni druge.

Verujem da svi imamo snage i kapacitet za promenu i potencijal za rast.

Verujem da je svako od nas vredan i jedinstven, da je svaki odnos poseban, a da svaka porodica ima svoju životnu priču.

Moj rad nije fokusiran na dijagnozu, simptom ili problem sam po sebi, već na vas kao kompletnu osobu, kao i na porodične, socijalne ili profesionalne odnose u kojima se nalazite a koji doprinose održavanju ili rešavanju problema.

Psihoterapija ne menja osobu, već način na koji gledamo, razumemo i reagujemo na događaje, situacije, ljude i međuljudske odnose.

Možete me naći i na društvenoj mreži Instagram @family__corner

Možete me kontaktirati na email-a: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.