Kristina Stojanović

  • Kategorija: Savetnici

 

kristinajov Pedagog i sistemski porodični psihoterapeut u edukaciji

Rodjena sam 1993. godine u Nišu. Diplomu master pedagoga stekla sam 2017. godine na Filozofskom fakultetu, a 2019. godine postala porodični savetnik - sistemski praktičar. Od diplome sistemskog porodičnog psihoterapeuta me deli polaganje završnog ispita na četvrtoj godini edukacije u okviru Asocijacije sistemskih terapeuta Srbije.

Imam tri godine iskustva u prosveti kao pedagog i nastavnik, pored toga u obrazovanju sam se najviše bavila razvojnim planiranjem, unapredjenjem kvaliteta nastave i učenja, timskog rada i edukacijom zaposlenih o primeni razvojno podsticajnih metoda u nastavi.

U svojoj psihoterapijskoj praksi radim sa porodicama, parovima i pojedincima već godinu dana. Fokusirana sam na potrebe klijenta i težim individualizovanom pristupu, što znači da je svaki klijent specifičan i sagledavan u odnosu na sebe, kontekst života i našeg odnosa. Klijenti me opisuju kao pouzdanu, posvećenu i empatičnu, a kao efekte našeg rada često čujem rečenicu “niste mi dali gotovo rešenje, ali ja tačno znam šta želim i kako želim da uradim”. U ovoj rečenici se ogleda moj cilj i težnja u psihoterapijskom procesu. Želim i nastojim pomoći klijentima da nauče da slušaju i čuju sebe, razumeju svoje reakcije na druge ljude i dogadjaje i donose svesne odluke. Kao najvišu vrednost u ličnom razvoju klijenta postavljam samostalnost i autonomiju ličnosti jer smatram da smo slobodni tek onda kada razvijemo sposobnost nezavisnog odlučivanja.

U sistemskoj porodičnoj psihoterapiji pojedinci se posmatraju kao delovi šireg sistema koji na njih utiče i oni povratno na njega utiču. Zbog ovoga je moj pristup usmeren na jačanje potencijala klijenta za autonomijom. Porodica utiče na pojedinca i jeste mesto gde smo zajedno, ali je ona funkcionalna tek onda kada svi njeni članovi osećaju slobodu i mogućnost da rastu i razvijaju svoje individualne potencijale u njoj.

Za više informacija o mom radu možete me kontaktirati na adresi Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili Instagram nalogu @psihoterapeut.kristina.