Jovana Piper

  • Kategorija: Savetnici

Jovana Piper  fotografija Master psiholog i edukant sistemske porodične terapije

Studirala sam na Filozofskom fakultetu, Univerziteta u Beogradu i ubrzo nakon diplomiranja, počela da radim upravo na Univerzitetu, u Centru za razvoj karijere i savetovanje studenata, gde sam stekla dragoceno iskustvo u radu sa mladima. Pružala sam im podršku u upoznavanju sebe i razgovarali smo o izazovima pri donošenju odluka, odabiru karijere, ličnoj organizaciji, razvijanju samopouzdanja, upravljanju tremom, postavljanju granica i mnogim drugim.

Trenutno radim u HR agenciji i proširila sam svoje veštine i na realizovanje treninga na različite teme (lična efikasnost, upravljanje sobom u stresnim situacijama, poslovna komunikacija, asertivnost, planiranje i organizovanje).

Volontiram na različitim projektima koji promovišu mentalno zdravlje i razvoj mladih. Smatram to veoma značajnim. Jedan od preduslova za uspešan razvoj i prilagođavanje novim situacijama jeste dobro poznavanje sebe i svojih snaga. A šta nam može pomoći u tome? Psihoterapija.

Još tokom studija bila sam motivisana da se bavim psihoterapijom, a edukaciju sam upisala 2020. godine i to pri Asocijaciji sistemskih porodičnih terapeuta. Zašto sam odabra baš sistemsku porodičnu psihoterapiju? Zato što fokus sa pojedinca stavlja na sistem (porodicu). Ovo ne znači da na terapiju moraju dolaziti porodice (mogu i pojedinci), već da problem nema samo pojedinac nego ceo sistem. Porodična terapija osvetljava snage pojedinaca i odnosa i usmereva ih na rešavanje problema. Jedna od najvažnijih poruka porodične terapije jeste da osoba nikada nije problem, već ona ima problem.

Radujem se udruženom radu na pronalaženju vaših snaga i resursa za rešavanje problema i lični razvoj!

Možete me kontaktirati putem email-a: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.