Bojana Obradović

 

283050 2027011107198 13325 n

Master psihologije, REBT psihoterapeut sa završnim nivoom edukacije (pridruženi trening centar Albert Ellis Instituta, Beograd) 

Idejni tvorac projekta “Pričajmo o tome”, koordinatorka za savetnike, voditeljka radionica, i za mene najvažnije, rebt psihoterapeut. Zajedno sa svojim timom sam pokrenula ideju da se stvori prvo besplatno online savetovalište za studente, jer verujem da posao iz snova ne postoji već se stvara.

U svom terapijskom pristupu se koristim principima racionalno emotivne i kognitivno-bihejvioralne psihoterapije. Kroz zajednički rad sa klijentom primenjujem metode i tehnike rebt-a uz aktivno prilagođavanje jedinstvenim potrebama i ciljevima klijenta, uključujući i razumevanje životne filozofije svojih klijenata, empatiju i bezuslovno prihvatanje. Klijente učim da razumeju svoje probleme, teškoće, osećanja, i zajedno sa njima radim na terapijskoj promeni. Kroz savetodavni rad sam direktivna, podstičem klijente da se aktivno uključe u rad na sebi, učim ih da kasnije sami pomažu sebi u sličnim situacijama i na taj način postanu sopstveni terapeut.

Smatram da svaka osoba poznaje sebe najbolje, i da jedino pojedinac može sebe da razume u potpunosti, ali isto tako da su ponekad svima potrebni podrška, razumevanje i strategije za rešavanje problema od strane stručnih lica. Verujem da je terapijski proces obostrano učenje, razumevanje i promena. Najviše iskustva u terapijskom radu imam sa paničnim napadima, anksioznošću, depresijom, stresom, problemima besa, seksualnim problemima, asertivnošću, i prevladavanjem različitih životnih kriza. U svom terapijskom radu mi je bitno da klijent stekne kapacitet da kasnije pomaže sam sebi, ali i da se dalje razvija kao pojedinac, jer psihoterapija nije samo samo za rešavanje problema, već može pomoći u shvatanju sebe i samorazvoju.

U slobodno vreme se bavim pisanjem, istraživanjem saznanja iz oblasti kvantne fizike, i radom na spajanju znanja iz rebt-a i  Heroic Imagination Project-a. Zaljubljenik sam u knjige, zvuk gitare, ljubitelj prirode, nepopravljivi sanjar i večiti optimista.

Putem moje stranice: https://www.facebook.com/psihoterapijalicnirastirazvoj i maila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  možete dobiti informacije o mojoj privatnoj psihoterapijskoj praksi, radionicama, treninzima koje organizujem, i čitati edukativne tekstove. 

https://www.youtube.com/watch?v=759UpesyubQ&feature=youtu.be