Tamara Vujnović

  • Kategorija: Savetnici

slika za biografiju Edukant završne godine Geštalt psihoterapije (u superviziji)

Od najranijih dana se bavim pisanjem i istraživanjem ljudske duše kroz književnost. Iako sam inicijalno diplomirala studije petrologije i geohemije, moja profesionalna interesovanja su oduvek bila vezana za rad sa ljudima. Zbog toga sam odabrala da nastavim da se edukujem u tom pravcu.

 

Na odseku Psihologije, na Fakultetu za medije i komunikacije, sam završila Psihoterapijsku propedevtiku (grupa predmeta iz psihologije neophodna za psihoterapijski rad).

Posedujem više sertifikata i licenci vezanih za Coaching koje izdaje Evropska Coaching asocijacija.

Trenutno sam na četvrtoj godini edukacije za Geštalt psihoterapeuta na Evropski akreditovanom Institutu za Geštalt psihoterapiju. Takođe sam na edukaciji za EMDR terapeuta (psihoterapijski metod za rad na traumama).

Naša ponašanja predstavljaju kreativne adaptacije na različite situacije kroz koje smo prolazili ili prolazimo. Nekada nas neke od njih, koje su nam ranije bile korisne, danas sputavaju da napredujemo koliko bismo želeli ili nam prave psihološke teškoće. Bolne i traumatične situacije iz prošlosti, koje nismo proradili, nosimo sa sobom kao takozvane nezavršene geštalte. One nam oduzimaju deo energije koju koristimo da bismo živeli svoj život u ovde i sada, što se ponovo pojavljuje kroz poteškoće u funkcionisanju, strahove i zaustavljenost.

Cilj terapije je da prepoznamo šta nas koči, koja su to iskustva koja nosimo iz prošlosti, a koja nismo razrešili, koje kreativne adaptacije nas sputavaju i stvaraju osećaj nezadovoljstva i patnje. Da ih razrešimo i uvećavamo snagu i spontanost da pravimo izbore koji su u skladu sa nama i našom prirodom Sve ovo dovodi do uvećanja zadovoljstva svojim životom i efikasnijeg nošenja sa problemima i preprekama.

Osim na ovom projektu, sarađujem i sa NVO Centar za mame. Osnivač sam centra za lični razvoj „Inner Game“, gde držim individualni i grupni koučing, radionice na različite teme i psihoterapiju (pod supervizijom).

Možete me naći na društvenim mrežama:

Instagram: @tamara.m.vujnovic

Facebook: Centar za lični razvoj - Inner game

Ili kontaktirati putem mejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.