Teodora Jovančević

  • Kategorija: Savetnici

teodoraj Diplomirani psiholog i psihoterapeut u edukaciji Internacionalnog centra za Transakcionu analizu ICTA

Rođena sam 1994. godine u Paraćinu, i već 9 godina živim u Beogradu. Diplomirala sam na Fakultetu za medije i komunikacije na smeru Psihologija. Nakon toga, završila sam master studije u oblasti Menadžmenta ljudskih resursa na Fakultetu organizacionih nauka. Već skoro pet godina radim kao specijalista za ljudske resurse u jednoj kompaniji, baveći se selekcijom mladih talenata kao i razvojem zaposlenih. Tokom fakulteta, volontirala sam kao član studentske organizacije AIESEC četiri godine i bavila se regrutacijom, edukacijom i vođenjem članova tima u organizaciji.

Trenutno sam na kraju treće godine edukacije za transakciono-analitičkog psihoterapeuta pri ICTA školi. Član sam Društva psihologa Srbije. Pohađala sam dodatne edukacije iz oblasti Shema terapije, telesne psihoterapije i slično.

Na Instagramu uređujem stranicu pod nazivom Psiholizam, gde zastupam holistički (celoviti) pristup temama mentalnog zdravlja.

Transakciona analiza je psihoterapijski pravac koji kao i mnogi drugi, pre svega stavlja veliki fokus na lekoviti kontakt između terapeuta i klijenta. Tokom uspostavljanja kontakta, zajedno preuzimamo odgovornost za postizanje promene. U transakcionoj analizi osvešćujemo psihološke igre koje igramo i koje nas dovode do bolnih ishoda, životne scenarije koji su nesvesni, a koje sledimo iako nas ponekada limitiraju. Osvešćujemo koji su to drajveri našeg ponašanja koji nas dovode do perfekcionističkog ponašanja, straha od ranjivosti i slabosti, užurbanosti… Isto tako, bavimo se i otkrivanjem osnovnih zabrana koje smo dobili tokom odrastanja, koje uveliko definišu naš odnos prema sebi, drugima i svetu.

Cilj nam je krajnja autentičnost u svim aspektima života. Radujem se da na tome radimo zajedno!

Možete me kontaktirati putem email-a: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.