Saša Velimir

  • Kategorija: Savetnici

 

sasavelimir Edukantkinja geštalt psihoterapije pod supervizijom (Geštalt studio, škola Dr Lidije Pecotić)

Na Filozofskom fakultetu završila sam Etnologiju i antropologiju, zatim interdisciplinarne master studije pri Rektoratu umetnosti, Teoriju umetnosti i medija. Usmerivši se ka psihologiji završila sam propedevtiku na Psihologiji, i trenutno radim kao Geštalt terapeut pod supervizijom.

Psihoterapija za mene predstavlja podršku na putu razvoja, mogućnost sagledavanja sebe kroz različite perspektive, čime otkrivamo, dopunjujemo, usavršavamo, pristajemo i preoblikujemo svoju ličnost, kao i svoj život. Mogućnosti koje nam se otvaraju na terapiji kroz svesnost i spoznaju, u sada i ovde bivaju brojne, gde zapravo fokus stavljamo na to ko i šta sve možemo postati. U relacionom odnosu dva ljudska bića, koja se pre svega kao ljudi susreću i ugledavaju, podržavajući suštinske potrebe uz medjusobno poštovanje granica, tragamo za smislom, uz preoblikovanje ustaljenih obrazaca ponašanja, koji nas vodi ka ličnoj odgovornosti prema sebi i drugima. Oslanjajući se na naše misli, osećanja, telesne procese i duhovnu dimenziju, kroz humanističku perspektivu Geštalt terapije smatram da svaki pojedinac ima potencijal koji će mu omogućiti da svoj život napravi po svojoj meri.

Možete me kontaktirati putem email-a: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.