523969 3732703748448 594114863 n

Psihoterapeut u edukaciji – završni nivo edukacije iz REBT-a (pridruženi trening centar Albert Ellis Instituta, Beograd) 

Idejni tvorac projekta “Pričajmo o tome”, koordinatorka za savetnike, voditeljka radionica, i za nju najvažnije, rebt savetnica. Zajedno sa svojim timom je pokrenula ideju da se stvori prvo besplatno online savetovalište za studente, jer veruje da posao iz snova ne postoji već se stvara. U svom terapijskom pristupu se koristi principima racionalno emotivne i kognitivno-bihejvioralne psihoterapije. Kroz zajednički rad sa klijentom primenjuje metode i tehnike rebt-a uz aktivno prilagođavanje jedinstvenim potrebama i ciljevima klijenta, uključujući i razumevanje životne filozofije svojih klijenata, empatiju i bezuslovno prihvatanje. Klijente uči da razumeju svoje probleme, teškoće, osećanja, i zajedno sa njima radi na terapijskoj promeni. Kroz savetodavni rad je direktivna, podstiče klijente da se aktivno uključe u rad na sebi, uči ih da kasnije sami pomažu sebi u sličnim situacijama i na taj način postanu sopstveni terapeut. Smatra da svaka osoba poznaje sebe najbolje, i da jedino pojedinac može sebe da razume u potpunosti, ali isto tako da su ponekad svima potrebni podrška, razumevanje i strategije za rešavanje problema od strane stručnih lica. Veruje da je terapijski proces obostrano učenje, razumevanje i promena. U slobodno vreme se bavi pisanjem, istraživanjem saznanja iz oblasti kvantne fizike, i radom na spajanju znanja iz rebt-a i  Heroic Imagination Project-a. Zaljubljenik je u knjige, zvuk gitare, ljubitelj prirode i nepopravljivi sanjar i večiti optimista.

OBLASTI SPECIJALNOSTI:
- Depresija
- Panični napadi, fobije, i anksioznost
- Bes i inokulacija stresa
- Prevazilaženje životnih i razvojnih kriza, ovladavanje i razumevanje procesa tugovanja zbog gubitka voljenih osoba 
  (bilo zbog prekida veze, razvoda roditelja ili u slučaju smrti)
- Prevazilaženje seksualnih problema i kriza polnog identiteta
- Prilagođavanje na nove uslove života (npr. preseljenje u drugi grad, državu, polazak na fakultet, odvajanje od roditelja)
- Učenje asertivnog ponašanja i komunikacije
- Razvoj socijalnih veština, postavljanje ciljeva i tehnike rešavanja problema
- Problemi sa ljubomorom, osnaživanje veza i održavanje zdravih veza i odnosa, pomoć pri izboru odgovarajućeg partnera

- pisanje CV-a, aktivno traženje posla, umrežavanje, donošenje odluke, intervju, profesionalna orijentacija, strah od javnog nastupa.

FORMALNO OBRAZOVANJE

- Master psihologije, Filozofski fakultet Univerziteta u Beogradu
- Diplomirani psiholog, Filozofski fakultet Univerziteta u Beogradu 
- REBT psihoterapeut u edukaciji, Albert Ellis Institut

PROFESIONALNA UDRUŽENJA
- Društvo psihologa Srbije
- Evropska asocijacija psihologa

- Udruženje građana "Promena"